TKO NAKON DEE? Bosančić: Raspisat ćemo natječaj!

Prije dvadesetak dana, točnije 28. srpnja, Dea Lasić najavila je odlazak s predsjedničke dužnosti (u) HNK Cibalia u pravosudne vode. No, još uvijek je u predsjedničkom naslonjaču. Dokad, zna li se išta? Pitanje smo postavili većinskom vlasniku (Grad Vinkovci), konkretno gradonačelniku Ivanu Bosančiću

– Dok ne prođe dokapitalizacija o kojoj ćemo odluku donijeti u ponedjeljak, na klupskoj Skupštini. Trebat će još neko vrijeme dok se taj proces sudski ne provede, no realnost je nekih mjesec i pol dana.

Vinkovačkim kuloarima kruže priče o kandidatima za nasljednika prve Cibalijine predsjednice, no nismo ni počeli nabrajati prezimena potencijalnih kandidata, a Bosančić nas je već prekinuo:

– Ovoga trenutka ne postoji nijedan kandidat. No, dobra vijest za sve one koji imaju takvu ambiciju jest da ćemo uskoro raspisati natječaj. Pa će prigodu za apliciranjem dobiti svi oni koji smatraju da mogu uspješno obavljati taj posao.

Dakle, predsjednik/profesionalac?

– Ne volim taj termin „predsjednik”, jer zvuči kao protokolarna dužnost. A nama treba radnik menadžerskih sposobnosti koji će upravljati procesima u klubu i to u zahvalnijim uvjetima od onih koje je imala gospođica Lasić. Jer, trebate znati da će nam dokapitalizacija donijeti i financijsku stabilnost – zaključio je Bosančić.