TODORIĆ OPTUŽIO HDZ ZA KRAĐU ‘Pokušali su plagirati program moje stranke!’

Predsjednik stranke Zajedno Hrvatska Ivica Todorić, FOTO: Zajedno Hrvatska

Bivši vlasnik Agrokora, a sada predsjednik stranke „Zajedno Hrvatska” Ivica Todorić ustvrdio je danas kako HDZ želi plagirati njegov stranački program. Za one koji ne znaju, a prema Hrvatskom enciklopedijskom riječniku, plagijat je „književno, znanstveno ili drugo djelo nastalo prepisivanjem u cjelini, u bitnim ili u prepoznatljivim dijelovima i prisvajanjem tuđega rada uloženog u to djelo”. Ukratko, plagiranje je krađa tuđeg pisanog rada.

– Dakle, HDZ, koji drsko, jadno i nisko proziva druge da prepisuju slogane njihovih bivših političara, pokušao je plagirati čitavi Izborni program stranke Zajedno Hrvatska! Kada su shvatili da im to neće proći, doslovno 5 do 12 tek kreću pisati svoj izborni program iz početka, a za što su angažirali i kao “koordinatora za izradu programa” postavili duboko kompromitiranu Ninu Obuljen-Koržinek, osobu koja je već mjesecima predmet istraga Europskih tužitelja, napisao je Todorić na svom Facebook profilu.

Miljenik politike gotovo tri desetljeća, HDZ-ov (ali isto tako tako i SDP-ov!) mecena, donator i financijer, kojeg su oni stvorili i kojima je on nemilosrdno plaćao političke kampanje, sada je žestoki protivnik stranke koju je financijski gradio.

– Uvjeren sam da Hrvatski građani neće nasjesti na još jedan, u zadnji tren sklepan pamflet Plenkovićeve samohvale, pisan od strane osoba pod ozbiljnom sumnjom na izvršenje koruptivnih djela, da će izaći na izbore u velikom broju i jednom za svagda razmontirati tu interesnu hobotnicu koja se samo na papiru naziva političkom strankom, zaključio je Todorić.