Tomislav Čuljak još godinu dana u Širokom Brijegu: Sve smo dogovorili za pet minuta!

Vinkovački nogometaš Tomislav Čuljak još godinu će dana nositi dres Širokog Brijega. Iskusni 34-godišnji nogometaš sadržajne karijere (Cibalia, Zadar, Šibenik, Hrvatski dragovoljac, Vitez, Osijek, Istra 1961, Široki Brijeg) stavio je autogram na potpis novog ugovora s klubom s kojim je prošle sezone osvojio 4. mjesto u BiH Premijer ligi.

– U Širokom Brijegu mi je skroz OK, a evidentno je i da su klupski čelnici zadovoljni mojim prošlosezonskim angažmanom, pa nismo predugo pregovarali oko ostanka. Sve smo dogovorili za pet minuta – poručio je Čuljak iz Širokog Brijega, inače grada prijatelja Vinkovaca u koje se ovaj rutiner u kopačkama (još uvijek) ne kani vratiti.

– Cibalia? Razgovarali smo, iako više onako neslužbeno… Druga HNL je razvojna liga, odličan poligon za mlade igrače, tako da nema baš osobitog smisla da uzimam mjesto nekome tko bi trebao razvijati svoj talent. Kad bi se stvarala ekipa za juriš na 1. ligu, onda bih svakako povratak kući uzeo u ozbiljnije razmatranje. Ovako…

Ovako će Čuljak nastaviti u Širokom Brijegu gdje ga osim izazova u tamošnjem prvenstvu ovoga ljeta očekuju i europski nastupi.

– Osvajanjem 4. mjesta izborili smo nastup u 1. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu u kojem nas za desetak dana očekuje dvoboj protiv albanske Vllaznije. Ako prođemo dalje, idemo na ciparski AEL Limassol – zaključio je Čuljak.