Tomislav Panenić predstavio izborni program „Pametna Vukovarsko-srijemska županija”

Tomislav Panenić na današnjoj je medijskoj konferenciji održanoj u Vinkovcima predstavio izborni program svoje kandidature za vukovarsko-srijemskog župana na nadolazećim lokalnim izborima. Poseban fond od 50 milijuna kuna namijenjenih poduzetnicima za otklanjanje štetnih posljedica pandemije koronavirusa, 20 milijuna kuna ulaganja u razvoj tržišta poljoprivrednih proizvoda, besplatni udžbenici za srednjoškolce, reforma županijske administracije, oživljavanje seoskih sredina, briga za dijasporu, unapređenje javnog prijevoza – to su samo neke od mjera izbornog programa Panenićeve nezavisne liste.

Program je pisan imajući na umu prije svega učinkovito rješavanje problema i potreba. Naše mjere su realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti. Ne moramo biti među najnerazvijenijim regijama, niti prihvaćamo sadašnje stanje kao dobro. Gradimo socijalno pravednu i gospodarski uspješni Vukovarsko-srijemsku županijju! – naglasio je je Tomislav Panenić predstavljajući program podijeljen na šest cjelina koje obuhvaćaju niz mjera za obnovu i razvoj gospodarstva, poljoprivrede, županijske uprave, zajednice, zdravstva i infrastrukture. Poseban fokus programa je na društvenom, gospodarskom i kulturnom oživljavanje gradskih i seoskih sredina s naglaskom na djecu i mlade te jačanje zdravstvene skrbi i skrbi za stare i nemoćne osobe.

Naš program bazirali smo na modelu europske politike oporavka ruralnih područja. Ponudili smo ono što je moguće ostvariti iz vlastitih prihoda županije, nacionalnih i EU fondova, te ono što treba županiji, za razliku od drugih čiji jedini program su napadanje drugih kandidata bez vlastitih rješenja. Moj je program otvoren za sve koji žele doprinijeti napretku VSŽ. Priključite mi se, zajedno smo nova snaga koja županiju vodi u novo vrijeme – zaključio je kandidat za župana Tomislav Panenić čiji je izborni program dostupan na internetskoj poveznici https://www.nl-tomislav-panenic.com/program/.