VIDEO Tomislav Zadro (HDZ): Blago je poginuo pod zastavom Hrvatske demokratske zajednice!

U Vukovaru je danas Hrvatska demokratska zajednica predstavila kandidate za V. izbornu jedinicu, Kako su sami naveli, riječ je o ljudima koji godinama uživaju povjerenje građana i koji su – spremni. Ministar i saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, liječnici, hrvatski branitelji i poduzetnici – svi su spremni naporno raditi kako bi naša zemlja i dalje bila sigurna i ponosna, ističu iz HDZ-a.

Posebno emotivan govor imao je vukovarski branitelj, sin heroja Blage Zadre i kandidat na listi – Tomislav Zadro.

– Pitaju se zašto samo ušao u politiku? 30 godina bio sam pasivan, a sad sam dobio poziv te mi je čast i zadovoljstvo biti na istoj. Nastavit ću slijed kojim je krenuo moj otac koji je osnivač HDZ-a u Slavoniji i Baranji. U javnosti se poteže priča kako je iznenađenje da sam na izbornoj listi HDZ-a. za mene bi bilo iznenađenje da sam stao na neku drugu listu, iskren je bio Zadro koji se potom prisjetio okolnosti stvaranja HDZ-a, ali i neovisne Hrvatske.

– Mnogi hrabri Hrvati su prije Domovinskog rata stvarali HDZ, a i mom oci Blagi su govorili kako neće živu glavu iz toga izvući. Blago je htio tako, volio je Hrvatsku iako je nije doživio. Ja ću se usuditi reći kako Blago nije doživio hrvatski san, želio je Hrvatsku, volio je, ljubio je, poginuo je pod zastavom Hrvatske demokratske zajednice. Ja sam danas tu i idem njegovim koracima i mogu vam samo obećati kako ću biti glas hrvatskog naroda u Saboru, zaključio je Tomislav Zadro.