Tradicionalna bajkerska karavana „Prevlaka-Vukovar 2021.” prošla (i) kroz Vinkovce

Tradicionalna bajkerska karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru Prevlaka – Vukovar 2021.”, koja je u organizaciji Moto kluba Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima diljem Hrvatske prošle subote krenula iz Prevlake povodom obilježavanja 30. godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, ove srijede stigla je na cilj, u Vukovar. Tijekom popodneva 5-kilometarska kolona zaustavila se u Vinkovcima gdje ju je ugostio Moto klub Vinkovci.

Poruka ove karavane je jasna; da se ne zaboravi! Ako se zaboravi, ponovit će se. A ne dao Bog da se više ikada ponove Vukovar, Ovčara i sva naša slavonska sela natopljena hrvatskom krvlju – rekao je Ilija Zirdum, dopredsjednik Moto kluba Vinkovci čiji će članovi sutra ujutro u 5 sati krenuti u mimohod prema vukovarskoj bolnici.

U gradu na Bosutu bajkeri su se okrijepili, ali i – upaljenim svijećama i položenim vijencima podno spomenika hrvatskim braniteljima – odali dužnu počast poginulima u Domovinskom ratu. A potom put pod kotače, pa prema Gradu heroju. I gradu heroja.