Trećeligaški i niželigaški klubovi i dalje na čekanju

Odlukom Vlade Republike Hrvatske, Stožera civilne zaštite RH te Hrvatskog nogometnog saveza od 27. studenog 2020. godine obustavljena su sva nogometna natjecanja na prostoru RH osim natjecanja HT Prve lige seniora, Prve juniorske HNL, Druge HNL, Prve seniorske HNL za žene te Prve i Druge HMNL (futsal), dok se sve druge klupske aktivnosti obustavljaju.

Stožer civilne zaštite RH 8. siječnja produljio je epidemiološke mjere što podrazumijeva da su trećeligaški i ostali niželigaški klubovi i dalje na prinudnom dopustu. 

U dopisu koji je Željko Bel, tajnik HNS Središta Osijek, uputio članovima spomenutoga ranga između ostalog stoji kako je Hrvatski nogometni savez uputio zamolbu prema Ministarstvu prosvjete i sporta u kojem moli da Stožer civilne zaštite dopusti rad na otvorenome (treniranje) i odigravanje utakmica za prva tri nacionalna ranga.

Ukoliko stigne pozitivan odgovor planirani početak natjecanja Treće HNL Istok bi bio 27/28. veljače.

Vezano za klubove MŽNL (4. liga) i nižih rangova natjecanja (županijske lige) za očekivati je da bi popuštanje mjera nastupilo s 01. veljače godine te bi se klubovi tih rangova potom uključili u trenažne procese.

FOTO: db