Treći poraz u nizu i sve veće brige Nebeskoplavih; Dugopolje – Cibalia 2:1

Ne ide, pa ne ide. Cibalia je danas u Dugopolju, u utakmici 6. kola Druge HNL, potonula u novi poraz; istoimeni domaćin na travnjaku stadiona Hrvatskih vitezova svladao je sastav s Bosuta rezultatom 2:1 (1:0).

Vinkovačku momčad ovom (ne)zgodom s klupe je vodio Andrej Kerić, jer je šef struke Petar Tomić – pisali smo već o tome – sinoć imao svatove. Kerić je u odnosu na srijedu i Sesvete (0:1) u momčad instalirao dva nova aktera; među vratnicama je osvanuo Kovačević, a u prvih 11 mjesta je bilo i za Nikolića. Ne i za Runju i Mešanovića, (su)krivce za pogodak koji je Cibaliju protiv Sesvećana koštao poraza.

Cibalia nije loše otvorila dvoboj, bila je agilnija, no ne i konkretna. Za razliku od domaćih koji su poveli u 22. minuti preko Karabatića, prethodno je Brnić „probio” Nikolića i pripremio Karabatić(ev)u egzekuciju za 1:0.

Dobro su otvorili Vinkovčani i nastavak. Čak su i zabili, strijelac Diyoke iz kaznenog udarca, iznudio ga je Bajić, a skrivio Čerina, 56. minuta. Ali, desetak minuta kasnije „kreč” i na drugoj strani vratar Kovačević pokupio je nadirućeg Brnića, a Maganjić je s 11 metara zabio i gurnuo Vinkovčane „u provaliju”. U treći uzastopni poraz. I sve veće brige.