Trener Spačve Josip Mečić: Moramo zaboraviti umaški „masakr” i večeras dobiti Karlovčane!

Pred rukometašima Spačve domaća je ovosezonska premijera, u 2. kolu Paket24 Premijer lige u goste im stiže Karlovac. Trener Josip Mečić, međutim, još se nije pomirio s porazom iz 1. kola u Umagu (25:23). I pritom upire u riječki sudački tandem Botinčan-Rupčić!

– Znači, masakrirali su nas! Teško je uopće prepričati što su nam radili i na koji su nam način uskratili pobjedu. Vodili smo polovicom nastavka 20:17, ali… Jednostavno, nisu nam dali igrati. Izgubili smo utakmicu i bitku, ali nismo izgubili ponos i rat. Moramo zaboraviti na tu nepravdu i danas pobijediti neugodni Karlovac – kaže Spačvin trener Josip Mečić.

Paket24 Premijer liga ove sezone ima 16 klubova podijeljenih u dvije skupine; u onoj pod slovom A Spačvi će društvo praviti Dubrava, Gorica, Karlovac, Poreč, PPD Zagreb, Rudar i Umag. Skupinu B, pak, sačinjavaju, abecednim redom: Bjelovar, Dubrovnik, Moslavina, Nexe, Sesvete, Trogir, Varaždin 1930 i Zamet.

Tri prvoplasirana iz svake skupine plasirat će se u Ligu za prvaka, preostalih 10 klubova razigravat će za ostanak. Dva posljednjeplasirana iz tog društva ispadaju izravno, a sedmoplasirana i osmoplasirana momčad još dodatno razigravaju s izazivačima iz nižeg ranga za ostanak/ulazak.

– Ambicije? Liga za prvaka – kratko, jasno i nedvosmisleno odgovara Spačvin strateg koji protiv Karlovca večeras ne može računati (jedino) na Nađa kojeg zbog ozljede neće biti još mjesec dana.

Utakmica Spačva – Karlovac bit će odigrana na parketu sportske dvorane OŠ Bartola Kašića, početak joj je zakazan u 19 sati. Ulaz će biti dopušten gledateljima uz predočenje COVID potvrde ili negativnog brzog antigenskog testa koji ne smije biti stariji od 24 sata, odnosno negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati.

Josip Mečić, trener RK Spačva Vinkovci