TRI KLJUČNA PROJEKTA Bilaver i Bosančić o brzoj cesti Županja – Vinkovci – Vukovar!

FOTO: Ivan Valentić

Radno je bilo prošle nedjeljne večeri u vinkovačkoj gradskoj Službi za informiranje koja je medije pozvala da poprate današnji radni posjet državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josipa Bilavera Vukovarsko-srijemskoj županiji. U pratnji vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, Dilaver je prvo obišao nadvožnjak Borinci vrijedan 10,6 milijuna eura, a koji je upravo preko ovog ministarstva sufinanciran EU sredstvima

– Ovo je jedan veliki projekt koji je dio projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem. Ovaj nadvožnjak djeluje impresivno, dostojan onima u gradovima u zapadnoj Europi. Svakako ćemo nastaviti i dalje poticati projekte koje Ivan Bosančić sa suradnicima razvija. Cilj nam je povećati gospodarsku aktivnost, da mladi ostaju ovdje i zasnivaju svoje obitelji, a to možemo stvaranjem što boljih infrastrukturnih uvjeta poput ovog, naglasio je Bilaver.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić iskazao je zadovoljstvom današnjom posjetom državnog tajnika koji je na licu mjesta imao prigodu uvjeriti se na koji način Vinkovci troše nacionalna sredstva, ali i sredstva EU kada je u pitanju infrastrukturno ulaganje. Ovaj posjet poslužio je i za lobiranje ubrzanja aktivnosti oko još dva ključna cestovna projekta u županiji.

–  Tu u prvom redu mislim na gospodarski najznačajniju cestu za ovu županiju, a riječ je o cesti od četiri prometne trake od Županje do Vinkovaca, a onda se nastavila dvotračno do Vukovara. Naglasak će svakako biti i na ubrzanju aktivnosti po pitanju izgradnje Srijemske transverzale od Iloka do Lipovca koja nema samo gospodarski, već i sigurnosni značaj pa je time izuzetno značajna ne samo za naš kraj, već i Hrvatsku općenito, istaknuo je Bosančić.

Uz ove teme, nezaobilazni će biti razgovori i po pitanju obnove pruge od Zagreba u smjeru istoka, koja ima nemjerljiv značaj za Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju.