TRN-ovci na izložbi i radionici u Gradskom muzeju Vinkovci

Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN – Tvoje ruke i noge i Gradski muzej Vinkovci ostvarili su svoju prvu suradnju. Naime, večeras je članove udruge kroz izložbu postavljenu u vinkovačkom muzeju pod nazivom „Avari i Slaveni južno od Drave“ provela jedna od autorica izložbe Anita Rapan Papeša.

Posrijedi je izložba koja je 2020. godine i nagrađena od strane Hrvatskog muzejskog društva kao najbolji projekt međumuzejske suradnje i pruža uvid u ekskluzivan materijal iz 13 muzeja i institucija iz Hrvatske po prvi puta okupljen na jednom mjestu.

Nakon zanimljive izložbe članovi Udruge TRN aktivno su sudjelovali u prvoj zajedničkoj radionici koja je uvod u buduću suradnju kroz radionice art terapije, oblika psihoterapije koji primjenjuje stvaralački likovni proces kao sredstvo izražavanja i komunikacije. Radionicu je vodila muzejska pedagoginja Iva Krolo uz pomoć terapijskog psa Belle.

Gradski muzej Vinkovci predvođen ravnateljem Hrvojem Vulićem širom je otvorio svoja vrata TRN-ovcima kojima će ova ustanova tako postati mjesto ugodnog druženja i terapije.