Trofejni AKOSI „Vinkovci” poziva zainteresirane na učlanjenje

Atletski klub osoba s invaliditetom „Vinkovci“ osnovan je u cilju promicanja, poticanja i unaprjeđenja atletskog sporta osoba s invaliditetom te njihovo sudjelovanje u športskim natjecanjima i obavljanja športske obuke osoba s invaliditetom. Klub je od svoga početka djelovanja 2017. pa sve do 2021. godine ukupno osvojio 20 medalja na državnim prvenstvima (8 zlata, 6 srebra, 6 bronci), dvije brončane medalje sa Svjetskih igara za mlade, a trenutno članovi kluba drže i čak šest državnih rekorda.

– Samim postojanjem određene zainteresiranosti osoba s invaliditetom za uključivanje u sportske aktivnosti, potrebno je osigurati i mogućnost kvalitetnog izbora u svrhu kvalitetnog načina življenja. Klub kroz razne aktivnosti cijelu godinu organizira sustavne trenažne procese, promiče i potiče uključivanje osoba s invaliditetom u sportsku aktivnost te njihovu integraciju u zajednicu – napominje klupski predsjednik Dalibor Pavić koji nadalje navodi opće ciljeve koji se postižu djelovanjem ovog sportskog kolektiva.

– Integracija i motivacija djece, širenje socijalne mreže kod djece s posebnim potrebama, približavanje para atletike djeci i mladima s invaliditetom, prepoznavanje potencijalnih sportaša za postizanje vrhunskih dometa u para atletici, podizanje svijesti o bavljenju tjelesnom aktivnošću kod djece s invaliditetom, jačanje suradnje trenera za razvoj, razvoj para atletskog sporta djece i mladih u manje razvijenim dijelovima Hrvatske.

Program klupskih treninga odvija se pod stručnim vodstvom trenera Marka Leovca, a sustavni treninzi se održavaju na gradskom stadionu HNK Cibalia.

– Naš cilj je privući nove članove jer smo svjesni ograničenih mogućnosti bavljenja sportom kod osoba s invaliditetom na našem području. Naš koncept rada prilagođen je svim atletskim disciplinama, tj. trčanju, bacanju i skakanju – podvlači trener Leovac.

Sve klupske aktivnosti moguće je pratiti na društvenim mrežama klupskoj Facebook stranici, kao i na Instagram profilu, a sve dodatne informacije dostupne su putem e-maila akosivinkovci@gmail.com ili na broj mobitela 097/66-91-422. (Marko)