TURBO PETAK Dekanić s braniteljima, sportskim asovima, na komemoraciji poginulim herojima…

U Palači Srijem danas gužva kao na frankfurtskom aerodromu. Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić nizao je prijam za prijamom, a seriju su otvorili predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, odnosno udruga prijavljenih na Javni natječaj – psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata. Naime, temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava, u oba kruga financijska sredstva primilo je 26 udruga; u prvom krugu devet, a u drugom njih još 17.

– U prvom krugu imali smo veliki broj neprihvatljivih prijavitelja te je u tom krugu bilo dodijeljeno 58.158 kuna, a u drugom krugu dodijeljen je iznos od 141.742 kune. Dakle, ukupno 199.900 kuna – izvijestio je župan Dekanić.

Čak 30 udruga u oba kruga nije ispunilo uvjete Javnog natječaja koji nisu bili zahtjevni, pa Dekanić nije propustio naglasiti ulogu VSŽ koja je bila na usluzi udrugama prilikom prijave te je izrazio nadu u veću spremnost svih za uključivanje u buduće natječaje ovoga tipa.

Nakon dodijeljenih ugovora braniteljskim i stradalničkim udrugama, župan Dekanić poklonio se trinaestorici heroja poginulih na današnji dan prije točno 31 godinu. Nazočio je komemorativnom skupu na Privlačkom putu u Mirkovcima, mjestu stradanja pripadnika 2. bojne 3. Gardijske brigade.

U nastavku sadržajnog radnog dana Dekanić se družio sa sportašima; najprije je pozdravio i na velikom uspjehu čestitao članove malonogometne momčadi sponzorskoga imena Restoran Nada Vukovar koja je na nedavnom Socca prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu osvojila naslov državnog prvaka. I koja će predstavljati VSŽ na europskoj Ligi prvaka, turnir će biti održan krajem kolovoza u Mariboru.

Na red su potom stigla i dva nadarena sportaša, dizač utega Nikola Todorović i biljarist Marko Nedoklan. Todorović, inače član Kluba dizača utega Vukovar, u posljednje vrijeme je u sjajnoj formi što je potvrdio na kadetskom Svjetskom prvenstvu održanom u Meksiku gdje mu je bronca u disciplini trzaj izmaknula za jedan jedini kilogram! No, u Španjolskoj na Kupu Europske unije, Todorović je bio bez premca, najbolji, prvi. Uz novi državni rekord u disciplini trzaj.

Nedoklan je, pak, 16-godišnji Cerićanac, član vinkovačkog BK Cibalia i – aktualni dvostruki juniorski državni prvak Hrvatske, u disciplinama „devetka” i „desetka”. Dekanić je danas, između ostalog, mladom biljarskom asu imao prigodu zaželjeti sreću uoči skorašnjeg nastupa na Europskom prvenstvu u Bugarskoj na koje Nedoklan putuje sljedećeg četvrtka. Što i mi činimo; Marko, sretno!