Turnir ulica nakon šest godina opet na igralištu Stare škole u Jarmini!

Nakon nekoliko godina „stvaralačke stanke” u Jarmini će sljedećih dana ponovno zaživjeti popularni malonogometni Turnir ulica, kao svojevrsna utješna nagrada jarminačkim ljubiteljima hakla na betonu zbog izostanka pravog natjecateljskog malonogometnog turnira koji je tradicionalno na igralištu Stare škole okupljao brojne ekipe iz Jarmine, ali i okolnih mjesta.

– Turnir ulica je zanimljiv koncept iz razloga što okuplja samo domaće kvartovske i ulične ekipe koje se sastoje od mlađih i starijih jarminačkih haklera. Dosad su, s određenim prekidima, odigrana četiri ovakva turnira, a pobjednici su, kronološki, bile sljedeće ekipe: August-Antun (ulice Augusta Šenoe i Antuna Mihanovića), Ulica Nikole Šubića Zrinskog, Ulica Matije Gupca te Strossmayerova ulica. Posljednji turnir odigran je 2015. godine, nakon čega je i ova tradicija prekinuta – rekao je Marko Mikulec, predsjednik Društva za sportsku rekreaciju Sportancija koja potpisuje ovogodišnju organizaciju jarminačkog Turnira ulica u malom nogometu.

Turnir počinje u četvrtak, 22. srpnja, a završnica će biti upriličena u subotu, 24. srpnja. Dosad je prijavljeno osam ekipa – prijave su, uzgred, moguće do sutra, a sve dodatne informacije dostupne su na broj 099-659-04-37 (Ivan Škof) – s tim da su nastup najavili brojni jarminački hakleri, a pravo nastupa za svoje ulice imaju i oni koji su nekada živjeli u Jarmini.

– Turnir će biti organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama, a obogatit će ga i ponuda hrane, pića, tombole te natjecanja u nogometnim vještinama – dodao je Mikulec uz napomenu da su organizatori za ovu prigodu uz pomoć volontera, donatora i Općine Jarmina proteklih dana uredili i nogometno igralište tzv. Stare škole u koje već godinama nije ništa ulagano.

– Stoga je ovo idealna prigoda za vraćanje starog sjaja ovom igralištu, kao i cijelom mjestu. Još jednom pozivamo mještane da posjete turnir, ali i da budu odgovorni u svom ponašanju zbog cjelokupne situacije oko pandemije – zaključio je Mikulec.