U 2023. GOTOVO 350.000 EURA Bespovratne potpore za 147 vukovarskih poduzetnika

FOTO: Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličena je dodjela ugovora poduzetnicima koji su ostvarili pravo na potporu temeljem ovogodišnjeg Javnog poziva. Ugovore su svečano dodijelili zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić.

Za provedbu Javnog poziva prvobitno je osigurano 265.445,62 eura, a nakon obrade svih zahtjeva dodatno je osigurano 79.486,17 eura čime su svi podnositelji zahtjeva koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva ostvarili potporu. U konačnici, ove godine Grad Vukovar je osigurao ukupno 344.931,79 eura bespovratnih potpora poduzetnicima.

Javni poziv sadržavao je pet mjera kojima su se sufinancirali troškovi osnivanja i otvaranja gospodarskog subjekta, troškovi opremanja i uređenja poslovnog prostora, nabave strojeva, uređaja i opreme, operativni troškovi, troškovi priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina, vode.

Intenzitet potpore je bio od 40-90% sufinanciranja ovisno o mjeri, a maksimalni iznos potpore koji je pojedini korisnik mogao ostvariti je 6.000,00 eura. Zaprimljeno je ukupno 243 zahtjeva, a od toga je odobreno 147 zahtjeva. 96 zahtjeva nije razmatrano, odnosno, nije odobreno zbog ne ispunjavanja uvjeta iz Javnog poziva.

– Od 2015. godine do danas putem ove mjere u vukovarsko gospodarstvo izravno je uloženo 3.748.248,73 eura. Vukovar je po posljednjim analizama FINA-e drugi grad u Republici Hrvatskoj po ukupnim prihodima poduzetnika – naglasio je Sušac koji je svim poduzetnicima čestitao na ostvarenim potporama te zaželio sreću u daljnjem poslovanju.