U Aureliju Futsal stigao Dario Markić, BiH reprezentativac i prvi topnik slovenskog prvenstva!

Aurelia Futsal uoči raspleta sezone Druge HMNL Istok značajno je nabildala svoje redove. Među Žute je stigao Dario Markić, iskusni 29-godišnji hakler s reputacijom BiH reprezentativca, prošlogodišnjeg najboljeg strijelca osnovnog dijela Prve HMNL (u dresu MNK Alumnus Sesvete) te aktualnog najboljeg strijelca slovenskog nacionalnog prvenstva. Naime, Markić je prvi dio aktualne sezone odigrao za Ptuj.

– Dogovorili smo suradnju do kraja sezone i izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli pronaći zajednički jezik s ovako kvalitetnim igračem koji će nam, vjerujemo, pomoći u pohodu na 1. mjesto Druge HMNL Istok – rekao je Mladen Crnaić, predsjednik MNK Aurelia Futsal.

Markić je u futsal svijetu priznat kao dribler koliko (i) kao pucač. Kralj šesterca u kojem loptu vješto prima, usmjerava, pakira. Igra na poziciji pivota, izvrstan je u igri „jedan na jedan”, neumoljiv egzekutor. K tome i iskusan, na prvoligaškoj sceni egzistira već osam sezona (Alumnus Sesvete, Uspinjača Gimka, u Sloveniji je osim za Ptuj igrao i za Maribor).

Markić će u dresu Aurelije Futsal – trenutno drugoplasirane momčadi Druge HMNL Istok s tri boda manje i odigranom utakmico manje u odnosu na vodeću Novu Gradišku – debitirati u nedjelju u Požegi gdje će vinkovačke španere u okviru 16. prvenstvenog kola ugostiti domaći Jakšić (početak u 20 sati).