U Cerni odana počast poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu

Izaslanstvo Općine Cerna predvođeno načelnikom Josipom Štorekom u okviru obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položenim je vijencem i upaljenim svijećama podno spomenika podignutog u čast poginulim i nestalim braniteljima Cerne odalo počast svim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su u temelje neovisne Hrvatske ugradili ono najvrijednije, vlastite živote.

– Za hrvatski narod i Domovinu svoje živote je dalo i 15 branitelja s područja naše općine, a još četvorica vode se kao nestali. Njima vječna hvala i slava, a svim mještanima te braniteljima Općine Cerna čestitamo Dan pobjede i domovinske Zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – rekao je općinski načelnik Štorek.

Na oltar Domovine svoje živote položili su ovi branitelji s područja Općine Cerna: Željko Jurčević, Franjo Jurčić, Marinko Šimunac, Goran Šimunac, Branko Rešetar, Miroslav Tišljar, Martin Martić, Anto Anđelić, Miro Boričić, Valter Toth, Dragan Majstorović, Marko Jakšić, Mario Juračić, Milan Matković i Josip Iličić. U borbenim djelovanjima nestali su: Božidar Mišić, Vinko Debelić, Milan Jurčić i Vinko Jurčević.