U četvrtak na raskrižju Genscherove i Duge ulice preventivna aktivnost „Sigurno u prometu”

Policijska uprava vukovarsko-srijemska, kao nositelj aktivnosti, te HAK i RODE kao partneri, u četvrtak (16. rujna) u razdoblju od 9 do 13 sati na raskrižju vinkovačkih ulica Hansa Dietricha Genschera i Duge.

Edukacija i podsjećanje na osnovna pravila sigurnog kretanja u prometu, odgovornu uporabu sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te pravilnog prevoženja djece u auto-sjedalicama sastavni su dio korisnih savjeta koje policija, institucije i udruge posvećene radu na zaštiti djece u prometu uobičajeno nastoje intenzivirati početkom svake školske godine.

Na preventivnoj aktivnosti „Sigurno u prometu“, namijenjenoj školskoj djeci, policija i suradnici će kroz zabavnu interakciju, educirati i ohrabriti djecu da na postavljenom poligonu pojedinih situacija u prometu pokažu poznavanje prometnih pravila, uočene nepravilne radnje odmah isprave te usvoje najvažnija pravila sigurnog kretanja kroz promet, na putu od kuće do škole.

Uz poseban simulator za rotaciju vozila koji će biti na raspolaganju svim građanima, djeca i odrasli će na vrlo zanimljiv način imati prigodu naučiti o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, kao i o pravilnom postavljanju auto-sjedalica u vozila.

Umjesto zaključka poziv građanima i posjetiteljima Vinkovačkih jeseni da se pridruže ovoj preventivnoj aktivnosti policije i partnera kako bismo zajedno upozorili sve sudionike u prometu na to da su školarci ponovno na prometnicama.