U crkvi St. Finnbar u Corku služena sveta misa zadušnica za Antuna Kneževića

U crkvi St. Finnbar u Corku služena je večeras sveta misa zadušnica za Antuna Kneževića, 46-godišnjeg Vinkovčanina koji je posljednje tri godine živio i radio u ovom irskom gradu sa suprugom Ivanom, sinom Markom i kćeri Nikom. Prije dvije godine Antun je nažalost obolio od teške bolesti, karcinoma bubrega, protiv kojeg se hrabro borio sve do prošloga ponedjeljka…

Svetu misu predvodio je župnik Josip Levaković, inače Rokovčanin, a misnom slavlju nazočili su Hrvati koji žive u Corku i okolnim mjestima, ujedinjeni u molitvi posvećenoj Antunu čija je posljednja želja bila da ga se sahrani u Vinkovcima. Što će se i dogoditi tijekom sljedećeg tjedna, no datum još nije određen.

Između ostalog i stoga što valja organizirati prijevoz njegova tijela iz Irske u Hrvatsku koji košta oko 12.000 eura, a budući da je supruga Ivana zbog skrbi o bolesnom suprugu posljednjih godinu dana bila nezaposlena, obitelj nema mogućnost financirati transport.

Stoga je Davor Perković, Vinkovčanin i prijatelj pokojnoga Antuna, koji posljednjih sedam godina živi u Irskoj, pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava za prijevoz Antunova tijela u Hrvatsku. U trenucima zaključenja ovoga teksta prikupljeno je 6.789 eura. Uplata donacije za prijevoz i sahranu Antuna Kneževića moguća je OVDJE.