U Crkvi svetih Euzebija i Poliona večeras koncert tria Crisóstomo

U okviru tridesete Vinkovačke glazbene scene koju organizira Ograna Matice hrvatske Vinkovci, večeras će u Crkvi svetih Euzebija i Poliona bit održan koncert tria Crisóstomo. Komorni trio Crisóstomo, istaknuo se koncertima ljetnih festivala i nametnuo kao nesvakidašnji sastav glazbenika izuzetno bogatih iskustvom u izvođenju komorne glazbe. Čine ga glazbenici čija suradnja donosi programsko osvježenje na našu koncertnu scenu pa ih publika redovito ispraća ushićenjem i odobravanjem. Izvrstan prijem ostvarili su i kod talijanske publike na Festival Udine

Castello u Udinama gdje su nastupili u sastavu Zagreb Pallette ansambla a također i na 56. izdanju plovdivskog festivala komorne glazbe u Bugarskoj.

Krešimir Marmilić zagrebački je violinist s brojnim međunarodnim solo nastupima diljem svijeta koji je voditelj i osnivač Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb (1995) te nekoliko komornih sastava. Objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album» kao urednik i izdavač. Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme izdanja MIC-a iz Zagreba. Tonski zapis „Nočni čar“ sa djelima F. Krežme objavljen mu je 2018. godine te „Piano Violinissimo“ minijature hrvatskih skladatelja 2022. Radio je u orkestrima u SAD-u, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Snimao je djela hrvatskih skladatelja za potrebe HRT.

Matija Štajcar rođen jeu Zagrebu, a violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara; BRT – simph. Orch., Solist Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph.Ork. Također, bio je član mnogih komornih sastava; Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra, Klavirski trio MAK. Stalni je član Komornog dua i tria Crisóstomo. Na mnogobrojnim koncertima nastupao je i kao solist.

Veronika Lemishenko ukrajinska je harfistica koja je dobitnica brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima harfista u Walesu, Francuskoj, Španjolskoj, Ukrajini, Češkoj, Bugarskoj, Rusiji, Grčkoj, Singapuru. Harfistica je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Koncert je na rasporedu u 19 sati i 30 minuta.