U Domovinskom pokretu nema slavlja – za Novu godinu odlučili aktivno pomagati Banovini

Posljedično uz katastrofalne potrese na Banovini stranka Miroslava Škore Domovinski pokret osnovala je vlastiti tzv. krizni stožer koji je od prvog dana itekako aktivan u pomaganju saniranja štete na području Banovine. Nije se stalo ni na samu Novu godinu već se nastavilo s organizacijom pomoći najugroženijima stradalima u potresu.

Kako javljaju iz ove političke stranke Miroslava Škore u županijskim punktovima pripremaju se pošiljke razne robe, hrane, kućnih potrepština, crijepa, a pomaže se i u organizaciji posebnog prijevoza i pronalasku kamp kućica i kontejnera u kojima bi se obitelji čiji su domovi uništeni privremeno smjestile.

Građani  preko ove stranke, ali i sami članovi nude pomoć u najrazličitijim oblicima pa sve do izravne pomoći kroz radne aktivnosti u vidu popravljanja oštećenih objekata.

Na terenu nedostaje građevinskih radnika, vodoinstalatera, električara, statičara… Veliko srce pokazao je i jedan gospodin ponudivši svoj automobil na trajno korištenje obitelji s djecom. Ganuti smo velikodušnošću hrvatskog naroda i zahvalni na toplim srcima i nesebičnosti! Pomoć je stigla i iz BiH!“ javljaju iz Domovinskog pokreta.

Uvidjevši stvarne potrebe, iz Škorine stranke javljaju kako do daljnjega nastavljaju s prikupljanjem pomoći stradalima u potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici.