U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač otvorena izložba „One su tu“

One su tu“, naziv je izložbe danas – sasvim prigodno i simbolično, na Međunarodni dan žena – otvorene u vinkovačkoj Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač, inače drugu godinu zaredom. Riječ je o izložbi kojoj je prethodio javni natječaj na koji se prijavilo 226 umjetnica s područja cijele Hrvatske, no u izložbenom prostoru mjesta su pronašli radovi njih 47.

Ovogodišnji odaziv bio je mnogo veći u odnosu na prošlogodišnji, što govori u prilog tome da su hrvatske umjetnice izuzetno aktivne na likovnoj sceni, ali i da su prepoznale kvalitetu ovoga projekta čiji je cilj predstaviti što to žene rade te ih na ovaj način međusobno povezati – rekla je Ana Čolaković, organizatorica i autorica projekta „One su tu“.

Izložba će biti postavljena do 23. travnja, nakon čega će biti proglašena autorica najboljega rada, a dodijeljena će biti i nagrada publike.

I ove godine pripremljena je nagrada žirija koji sačinjavaju Iva Muškić, Ines Matijević Cakić i moja malenkost, a nagrada publike bit će organizirana kao online anketa – dodala je na kraju Ana Čolaković.