U gnijezdo Vinkovačkih roda sletjelo pet odličja s prestižnog turnira u Splitu, Mato Brkić zlatni!

Split je bio mjesto sreće za članove kluba BJJ Vinkovci (BJJ=brazilska jiu jitsa) – pod čijim okriljem djeluje i JJK Vinkovačke rode (JJK=ju jitsu klub) koji su vrlo uspješno nastupili na konkurentnom turniru u gradu pod Marjanom na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika iz 48 klubova iz 32 države s četiri kontinenta!

– Na turniru smo nastupili u simbiozi s bratskim klubovima JJK Factory Đakovo i Tatami Osijek, a pod zajedničkom zastavom Rio Grappling Cluba – kaže klupski trener Miro Erkapić koji se super zadovoljno osvrće na klupsko ostvarenje; što konkretno otkriva pogled u retrovizor?

– Osvojili smo pet odličja; zlato je izborio Mato Brkić koji je odnedavno s nama, ali vrlo brzo se adaptirao na novi sport i žestoko je izdominirao konkurenciju. Srebrne medalje osvojili su Stjepan Neubauer, Domagoj Begonja i Zvonimir Vid Lasić, a moja malenkost bila je brončana – dodaje Erkapić nižući potom komplimente i na račun debitanata Šime Kolarevića i Leonarda Lovrenčića koji unatoč vrlo solidnim nastupima nisu uspjeli kročiti na postolje.

Inače, vinkovačko-đakovačko-osječka kombinacija na splitskom natjecanju izborila je ukupno četiri zlatne, sedam srebrnih i pet brončanih odličja; posve dovoljno za osvajanje ekipnog 1. mjesta!

Nakon ovih poticajnih rezultata nastavit ćemo još jače i predanije trenirati kako bismo potpuno spremni stigli na Prvenstvo Hrvatske koje će 9. listopada biti održano u Zadru – zaključio je Erkapić.