U Godini čitanja nagrađeno pet školskih knjižničara iz Vukovarsko-srijemske županije

Treću godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom obilježavanja Dana učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Na poziv se mogao javiti ili za nagradu biti predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje stekao uvjete na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Ove godine nagrađeno je petero školskih knjižničara u Vukovarsko-srijemskoj županiji, to su: dr. sc. Anita Tufekčić, školska knjižničarka u OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja dobitnica je nagrade po treći puta, kao i Bojan Lazić, školski knjižničar iz OŠ Negoslavci. Biljana Krnjajić, školska knjižničarka u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru, te Marija Bratonja, školska knjižničarka u Ekonomskoj školi u Vukovaru, dobitnice su nagrade po drugi puta, dočim je Željka Geto, također knjižničarka u Ekonomskoj školi u Vukovaru, dobitnica nagrade po prvi put.

Dodjela nagrada bit održana u utorak, 5. listopada, dakle na Dan učitelja, s početkom u 10 sati kada će se resorni ministar Radovan Fuchs prigodnom čestitkom obratiti nagrađenima. Dodjela će se, zbog svima poznatih epidemioloških okolnosti, održati u virtualnom okruženju.