U Jarmini položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

FOTO: db

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja predstavnici Općine Jarmina predvođeni načelnikom Goranom Ilekovićem te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijenac i upalili svijeću kod spomen-obilježja poginulim braniteljima i mještanima Jarmine.

– Osjećaji su podijeljeni; tužan sam zbog prijatelja i suboraca koji su ugradili svoje živote u temelje hrvatske države, a s druge strane ponosan sam na VRO „Oluja”, pobjedonosnu akciju koja je rezultirala oslobođenjem države – rekao je načelnik Ileković, također sudionik VRO „Oluja” koji je u toj akciji doživio i lakše ranjavanje.

Izaslanstvo Općine Jarmina upalilo je svijeće i podno spomenika podignutog u čast četvorici poginulih i jednom nestalom pripadniku Specijalne jedinice policije PU varaždinske stradalih 9. studenog 1991. godine kod obližnjeg Karadžićeva prigodom pokušaja proboja prema opkoljenom Vukovaru.

– To su ljudi koji su dali sve što su mogli za slobodnu Hrvatsku. Na tome im moramo vječno biti zahvalni i nikada ih ne smijemo zaboraviti – dodao je Ileković.