U modernizaciju SD Borovo Naselje uloženo preko dva i pol milijuna kuna!

Grad Vukovar nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu stoga su tijekom prošle, ali i ove godine, u suradnji s Javnom ustanovom Sportski objekti Vukovar provedeni brojni radovi u svrhu modernizacije Sportske dvorane Borovo Naselje. Investicije su ukupno vrijedne 2.670.233,38 kuna s PDV-om te su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

Dvoranu je iz tog razloga danas obišao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima istaknuvši pritom kako su provedeni projekti koji su u velikoj mjeri sufinancirani sredstvima Europske unije omogućili podizanje standarda sportske dvorane na još veću razinu.

– Ovim projektima uspješno smo zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju te njezinoj modernizaciji u raznim segmentima. Dvorana sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp što nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina – rekao je Penava.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo naglasio je kako je prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najvećih košarkaških natjecanja.

– Modernizacija sportske dvorane neizmjerno je važna za sportske udruge i klubove koji djeluju na području našega grada, a koji će dvoranu sada moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Značajan je ovo iskorak kada je riječ o sportskoj infrastrukturi grada Vukovara – rekao je Szabo.

Dvorana je provedbom projekta „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“ koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara energetski obnovljena čime su modernizirani elektrotehnički i strojarski sustavi te su ugrađena nova učinkovita LED rasvjetna tijela što će u konačnici dovesti do smanjenja potrošnje električne i toplinske energije. Ukupna vrijednost projekta je 1.655.811 kuna, od čega je iznos od 1.125.951 kuna sufinanciran sredstvima Europske unije.

Nadalje, Grad Vukovar je nabavio i opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilnu košarkašku konstrukciju (koševe), košarkašku ploču, tablicu za osobne pogreške, videodisplay, strelicu za posjed lopte, timer te pregradnu zavjesu. Nabava opreme u ukupnoj je vrijednosti 611.798,38 kn s PDV-om, a Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je projekt u iznosu od 251.557,68 kuna.