U naseljima Općine Nuštar još uvijek nije normalizirana vodoopskrba; bit će tijekom dana…

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije imaju obavijest za korisnike u naseljima Općine Nuštar koju prenosimo u cijelosti:

Vezano uz jučerašnji kvar na regionalnom vodovodu, još uvijek nije normalizirana vodoopskrba u naseljima općine Nuštar s obzirom na to da je vodoopskrba tih naselja izravno povezana na vodoopskrbni sustav grada Vinkovaca. Budući da je trenutno povećana potrošnja, a došlo je i do nekoliko većih kvarova na distribucijskoj mreži u Vinkovcima, u naseljima Općine Nuštar još nije u potpunosti došlo do normalizacije vodoopskrbe, a što se očekuje tijekom dana.

Ističemo kako je Vinkovački vodovod i kanalizacija investirao oko 10 milijuna kuna u izgradnju vodospreme Nuštar. Završetak radova i puštanje u rad očekuje se do kraja 2021. godine. Na taj način u potpunosti će biti riješeno pitanje vodoopskrbe u općini Nuštar odnosno osigurana sigurnost u isporuci vode stanovnicima u tim naseljima.”

Inače, nakon jučerašnje nepredvidive situacije i kvara na regionalnom vodovodu vodoopskrba se u većini naselja u potpunosti normalizirala, dodaju iz VVK uz napomenu kako je, kao posljedica jučerašnjih radova, tijekom dana moguće zamućenje vode u rubnim dijelovima pojedinih naselja. Ukoliko korisnici primijete zamućenje mogu ga prijaviti na besplatni broj telefona 0800 2254 kako bi ekipa izišla na teren i izvršila ispiranje mreže.