U nedjelju (21. V.) konjička revija u Vinkovcima; službene utakmice, akrobacijsko jahanje, iće, piće…

I ove godine Konjički klub „Maestoso“ Vinkovci nastavlja tradiciju službenih konjičkih natjecanja u gradu na Bosutu te organizira 10. Vinkovačku konjičku reviju.

Događaj će biti upriličen 21. svibnja 2023. godine na prostoru unutar Uzgajališta divljači „Kunjevci“. Očekuje se dolazak svih konjičkih klubova iz Republike Hrvatske koji se bave zaprežnim konjičkim sportom, a početak programa je predviđen u 13 sati.

– Predviđamo između 15 i 20 startova, što jednoprega, što dvoprega. Najveći broj natjecatelja bit će iz redova Konjičkog kluba „Maestoso“, pa pozivam naše sugrađane da nas podrže – napominje predsjednik KK „Maestoso” Danko Drobnjak.

Malo podrobnije o programu…?

– Bit će održane utakmice Croatia kupa u vožnji jednoprega i dvoprega, posrijedi su službene utakmice unutar Hrvatskog konjičkog saveza, ali i vožnje turističkim fijakerima za posjetitelje, jahanje za djecu i odrasle, a posebno će atraktivne biti akrobacijske točke na konjima koje će prirediti jahači iz Mađarske. Glazbeni program i gastronomska ponuda se podrazumijevaju – zaključio je Drobnjak.