U Novim Mikanovcima otvoren malonogometni teren s umjetnom travom

Koristeći bespovratna sredstva iz LAG-a Bosutski niz, Općina Stari Mikanovci uspješno je realizirala projekt izgradnje malonogometnog terena s umjetnom travom u Novim Mikanovcima. Teren se nalazi neposredno uz igralište novomikanovačke Sloge pa će isti, osim djece i rekreativaca, svakako koristiti i nogometaši ovog kluba kada za to bude potrebe. Teren je simbolično otvoren odigravanjem utakmice između radnika izvođača radova te općinskih predstavnika.

– Sličnu investiciju imali smo u Starim Mikanovcima prije tri godine izgradnjom također malonogometnog igrališta s umjetnom travom, a ta se investicija pokazala kao izvrsna jer svakodnevno veći broj djece igra nogomet na navedenom igralištu. Isto se nadamo kako će i ovo igralište u N. Mikanovcima biti ispunjeno djecom i rekreativcima, naglasio je načelnik Općine Mario Milinković.

Vrijednost do sada obavljenih radova iznosi 120 tisuća eura s PDV-om. Općina namjerava, a nakon početka radova na aglomeraciji koja bi trebala započet kroz dva-tri mjeseca, iskoristiti višak zemlje te nasuti područje ispod igrališta. Isto tako, plan je zasaditi 150 stabala i dobit park na mjestu današnjeg deponija “Rupače” koje se nalazi ispod igrališta.

Općina sljedeći tjedan kreće s realizacijom još jednog prijekta za mlade Mikanovaca i rekreativce izgradnja profesionalnog boćališta, gdje također imaju vrlo aktivan i organiziran boćarski klub.