U Općini Marina donacijom i aukcijom dresova prikupljeno 14.270 eura za Općinu Cerna

Općinski načelnici Ante Mamut (lijevo) i Josip Štorek (u sredini) s predsjednikom Općinskog vijeća Općine Marina Davorom Radićem (desno)
Općina Marina – smještena na otprilike pola puta između Splita i Šibenika – bila je domaćin i organizator 15. memorijalnog malonogometnog turnira “Antonia Ivakić”, organiziranog u spomen na poginulu hrvatsku braniteljicu koja je svoj mladi život (22 godine) ugradila u temelje neovisne Hrvatske.
Trodnevni turnir je ponudio odličan hakl, a bio je podvučen i humanitarnom notom. Naime, osim što je Općina Marina donirala Općini Cerna 10.000 eura kao pomoć u sanaciji šteta od srpanjskog olujnog nevremena, u okviru spomenutog natjecanja održana je i aukcijska prodaja dresova na kojoj je prikupljeno dodatnih 2.170 eura.
 
Na prodaju je ponuđeno pet dresova, a najvišu cijenu dosegnuo je onaj Ivana Mamuta, igrača malezijskog Terengganua – a nekoć i zaprešićkog Intera, Sesveta te rumunjskih Universitateae  i Steaue, inače i sin općinsko načelnika Marine Ante Mamuta – koji je prodan za 760 eura, odnosno za 10 eura više od dresa bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Srne. Dresovi Nikole More i Stipe Vučura prodani su za po 260 eura, a dres Marka Tolića za 140 eura. K tome, donacijom fizičkih osoba i malonogometnih ekipa prikupljeno je još 2.100 eura. Dakle, ukupna donacija iznosi 14.270 eura.
– Koristim prigodu zahvaliti marinskom puku, Općinskom vijeću Općine Marina te posebno prijatelju i kolegi načelniku Anti Mamutu na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Mještani Općine Cerna cijenit će ovu gestu, a svakako vas sve uskoro očekujemo u ponosnoj Slavoniji – poručio je općinski načelnik Cerne Josip Štorek (HSS), koji je i aktivno sudjelovao u aukciji u kojoj je postao vlasnik Morinog dresa.