U Palači Srijem održana primopredaja dužnosti, novi župan Dekanić naglasio: Bit će promjena i to na bolje!

U Palači Srijem u Vukovaru novoizabrani župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić je, nakon službenih rezultata i objavljenog rješenja Izbornog povjerenstva, preuzeo dužnost od dosadašnjeg župana Bože Galića. Podsjetimo, nakon drugog kruga lokalnih izbora, održanih u nedjelju 30. svibnja, pobijedivši s 56,7% glasova birača izašlih na birališta, Damir Dekanić izabran je za novog župana.

Primopredaja je održana u Uredu župana, uz predstavnike medijskih kuća. Bila je to prigoda da dosadašnji župan Galić upozna novoizabranog župana Dekanića o dosadašnjim aktivnostima, projektima koji su realizirani kao i o onima koji su u tijeku.

– Uspješno sam surađivao svih ovih godina s novim županom Dekanićem, kao načelnikom Općine Andrijaševci i voditeljem Hrvatskih šuma Uprave šuma Vinkovci, koji u svom radu pokazuje sigurnost, volju i snagu da nastavi raditi u sljedećem razdoblju još više i bolje, pogotovo na strateškim projektima Vukovarsko-srijemske županije koje još treba realizirati. Neki projekti su već u realizaciji, a mnogo ih je u pripremi. Prema tome, očekujem nastavak projekata, da župan i dalje radi, da i on bude župan u sljedeća četiri mandata a onda i peti mandat. Župane Dekaniću, čestitam Vam još jednom na izbornoj pobjedi, siguran sam kako ćete uskoro pokazati svoje rezultate. Zahvaljujem svim djelatnicima Županije, svim pročelnicima na suradnji, kao i predstavnicima jedinica lokalne samouprave te i svim gospodarstvenicima, obrtnicima, kulturnim, zdravstvenim, vjerskim i mnogim drugim predstavnicima javni ustanova i institucija na dosadašnjoj suradnji – rekao je Božo Galić, prvi čovjek VSŽ u prethodnih 16 godina, koji je prigodom današnje svečane primopredaje dužnosti svom nasljedniku predao dokumentaciju te prisnažio:

– Župane Dekaniću, predajem Vam izvješće o statusu provedenih projekata te o projektima u realizaciji. Predajem vam i financijsko izvješće o proračunu, u financijskom smislu županija stabilno stoji. Vjerujem kako ćete nastaviti ono što smo mi započeli te Vam želim mnogo uspjeha u radu, a ja ću uvijek biti na raspolaganju za bilo kakve upite, sugestije ili smjernice.

Po preuzimanju dokumentacije novoizabrani župan Dekanić je naveo:

– Već smo počeli s poslom. Održali smo danas radni, stručni kolegij s pročelnicima upravnih odjela i službi te ravnateljima i direktorima županijskih ustanova i tvrtki. Upoznat sam sa stanjem u kratkim crtama, a sljedeći tjedan krećemo s izdvojenim sastancima. Ono što bih naglasio, župan Galić je predao detaljno izvješće stanja projekata, detaljno financijsko izvješće o onome što me očekuje u županiji. S obzirom na to da sam bio načelnik općine Andrijaševci i da sam cijeli protekli mandat usko surađivao sa županom Galićem, upoznat sam sa županijskim projektima koji su u tijeku, onima koji su u izradi, i onima koji su već u realizaciji. Ostavlja mi u nasljeđe ogroman posao, a ja ću ga, budite sigurni, napraviti najbolje što mogu. Očekujem od svih suradnika da daju sve od sebe kako bismo išli brže, više i jače. Želim VSŽ podignuti na višu ljestvicu po razvijenosti. Stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta kako bi spriječili daljnje iseljavanje te vraćanje mladih ljudi su teme kojima ću posvetiti najviše pažnje i očekujem rezultate u najkraćem mogućem vremenu. Prije svega, zahvalio bi gospodinu Boži Galiću, na svemu što je učinio u ovoj županiji u sva četiri mandata. Župane, od srca iskreno hvala! U županijskim uredima uvijek će biti mjesta za Vas i uvijek ste dobro došli. Hvala vam puno!

Odgovarajući na pitanja što očekuje u danima koji slijede, Dekanić je napomenuo:

– Kako ne bi bilo priče da će se mijenjati ljude po tome kako tko izgleda, neće biti tako. U sljedećem razdoblju kroz 3-4 mjeseca, kada dublje uđem u analizu svega što se radilo, naravno da će biti i nekih promjena. Rekao sam pročelnicima, ravnateljima i direktorima tvrtki da u onom trenutku kada to zatražim, očekujem ih na raspolaganju. Promjena će biti i bit će na bolje, one će biti stupnjevite, u skladu sa zatečenim stanjem. Što se tiče trenutnog stanja u županiji, nisam zadovoljan s onim dijelom gdje se radi o privlačenju investicija i investitora. Tu želim napraviti iskorak, želim smanjiti administraciju na najmanju moguću mjeru, ubrzati sve procese koji dovode do toga da netko uloži svoj novac u izgradnju nekog proizvodnog pogona. Isto tako, želim stvoriti bolje uvjete, bolje okruženje, kako bi u našu županiju došli investitori. Zahvaljujem svima na čestitkama!