U parku Lenije otvoren Rimski sajam – preslika života u Rimskome Carstvu!

Zanima vas kako se živjelo u doba Rimskoga Carstva? Ne, ne treba vam vremeplov, nego put pod noge i pravac – vinkovački park Lenije. Ondje je danas, na prostoru od 7.000 četvornih metara, otvoren Rimski sajam koji je okupio 25 izlagača iz raznih dijelova Hrvatske.

– Naglasak je na što autentičnijem prikazu života Rimljana. Zanimljivo je, pozivam sve koji su u mogućnosti da nas posjete. Fokus je na djeci i mladima, za njih smo pripremili čak devet radionica, a danas iza 18 sati i malu školu jahanja u suradnji s našim konjogojskim udrugama. Bogata gastro ponuda se podrazumijeva, u 20 sati večeras predvidjeli smo film za djecu, a nakon toga i koncert Aurelius Banda – rekao je Marko Jureta, zamjenik direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca, jednog od organizatora IX. Rimskih dana koji se danas i sutra održavaju u gradu na Bosutu.

Jureta podsjeća i na subotnji program:

– Upriličit ćemo svečanu povorku kroz grad, a nakon toga u Lenijama slijedi rođendanska zabava cara Valentinijana na kojoj će car, sukladno rimskim običajima, carskom gozbom koja je spravljena po originalnoj recepturi počastiti svoje podanike. Veliku podršku u tome pružila nam je Srednja strukovna škola Vinkovci, ali i Udruga ugostitelja VSŽ – napomenuo je Jureta.

A nakon subotnje carske gala večere (čiji je cjelokupan prihod od dragovoljnih donacija namijenjen udruzi Mladi protiv gladi) – koncert. Vinkovčane i njihove goste zabavljat će Pravila igre.