U petak, 24. rujna, na Krnjašu 2. Vinkovačka kazanijada

Drugo izdanje Vinkovačke kazanijade – koja će biti održana u petak, 24. rujna na Krnjašu – okupit će ekipe iz Vinkovaca, Prkovaca i Donjeg Novog Sela. Iz organizacijskih redova najavljuju odličnu zabavu:

– Očekujemo dolazak osam ekipa s kazanima, tamburaši se podrazumijevaju, također i izvrsna zabava. Bit će to dan u kojem ćemo njegovati tradiciju naših djedova, peći rakiju i uživati – poručuje Milan Kanazir, jedan od dvojica (su)organizatora Vinkovačke kazanijade, uz Damira Jakšića koji je 2017. godine organizirao premijerno izdanje ovog događaja koji se u međuvremenu – ne znamo razlog – nije održa(va)o.

– Sutrašnje okupljanje je predviđeno oko 13 sati, a u 15.00 palimo vatru u kazanima i počinjemo pečenje rakije. Završnica i proglašenje pobjednika predviđeno je u 20 sati, a nakon toga… Znate već što – znakovito dodaje Kanazir veselo poigravajući obrvama.

Zbog sigurnosti sudionika i posjetitelja 2. Vinkovačke kazanijade promet dijelom ceste od mosta Nevkoš do tzv. Stare brane bit će zatvoren.