U Spačvi analiziraju loš učinak, a predsjednik Mirko Mečić poručuje: ”Odbijamo predaju!”

PIŠE: Damir Begović

Spačva lošije gotovo da i ne može. Moglo je jedino da se nije zalomio onaj domaći remi s ovosezonske premijere protiv Dubrave (30:30) nakon koje su se – jedna za drugom – nizale gorke pilule; Poreč (28:30), Umag (25:30), Gorica (25:27), Sesvete (28:29) i Bjelovar (25:29). Suma sumarum? Spačva je na začelju premijerligaške ljestvice sa svega jednim osvojenim bodom!

– Nismo zadovoljni, nemamo nijedan razlog za sreću. Ova ekipa vrijedi mnogo više od tog jednog boda – smatra Mirko Mečić, čelni čovjek Spačve, kluba koji je u prethodne četiri sezone sudjelovao u Ligi za prvaka.

Ove sezone, kako stvari trenutno stoje, nastup u klupskoj nacionalnoj eliti samo je sanak pusti…

– Odbijamo predaju! Sezona je mlada, ima još dovoljno vremena za ispravak propuštenog. Na gostovanjima u Poreču i Velikoj Gorici poraženi smo sa samo dva pogotka razlike, tko kaže da ne možemo primjereno uzvratiti u Vinkovcima? Kao i uzvratiti Umagu, Sesvetama i Bjelovaru na njihovu terenu za vinkovačke poraze. Znate i sami da smo nezgodni kad uhvatimo radnu temperaturu koju još nismo dosegnuli zbog objektivnih okolnosti.

Zbog koronavirusa Spačvi je raskidan ritam igranja, odgođeni su ogledi protiv Zameta (6. kolo), Varaždina 1930 (7. kolo) i Dubrovnika (8. kolo).

– Evo, upravo su nam javili da preskačemo i utakmicu 10. kola protiv Dubrave u Zagrebu kamo smo trebali putovati u subotu. Iskreno, ovo sve manje ima smisla, regularnost natjecanja postaje pomalo upitna.

Status trenera Josipa Mečića nije upitan. Ne samo stoga što je posrijedi predsjednikov brat, ali i klupski dopredsjednik…

– Nije problem u treneru koji ima sve vrline i mane koje je imao i prethodne četiri sezone kada smo doigravali u društvu PPD Zagreba, Nexea i ostalih ponajboljih hrvatskih klubova. Nije problem ni u klupskom čelništvu koje se razletjelo na sve strane kako bi osiguralo optimalne uvjete za funkcioniranje svih klupskih selekcija, njih čak osam. Podsjećam, osim seniorske momčadi imamo i drugu momčad koja se natječe u 3. ligi te još šest mlađih uzrasnih kategorija. Skup je to pogon, trošimo preko milijun kuna godišnje, nije ih lako namaknuti.

Bodova je ipak manje od novaca, Spačva je zakucana na začelje ljestvice. Je li možda problem u nekonkurentnoj momčadi selektiranoj za ovu sezonu?

– Dubinski analiziramo stanje, pojedinačno i kolektivno. Onako, na prvu, ne bih rekao da nismo konkurentni. Sjećate se kako smo se prošloga kolovoza sjajno nosili sa skopskim Metalurgom na našoj europskoj premijeri? Jednostavno, mnogo je otegotnih okolnosti koje nam ne idu na ruku. Ali, postoji način za izlazak iz aktualne krize; rad, rad i rad! – zaključio je Spačvin predsjednik Mirko Mečić.

Ne bude li novih odgoda, rukometaši vinkovačkog premijerligaša opet će na parket u srijedu, 2. prosinca, kada je na programu zaostala utakmica 6. kola u Rijeci protiv Zameta.

Rukometaši Spačve na začelju su ljestvice Paket 24 Premijer lige
FOTO Tomislav Jonjić