U srijedu počinje 23. Memorijal „Mravunac-Fegeli”, Dinamo zbog korone ne brani naslov

FOTO: arhiva

HNK Cibalia i ove godine – po već 23. put – organizira Memorijalni turnir „Mravunac-Fegeli” koji će u ovogodišnjem izdanju okupiti šest kadetskih (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) momčadi; uz domaćina Cibaliju nastupit će još splitski Hajduk, Rijeka, Osijek, Slaven Belupo i Široki Brijeg. Prvotno je planirano/predviđeno sudjelovanje zagrebačkog Dinama koji je, međutim, prošloga tjedna otkazao nastup zbog prisutnosti koronavirusa u kadetskoj momčadi Modrih umjesto kojih su „uskočili” Riječani. Dinamo tako neće imati prigodu (o)braniti naslov pobjednika iz 2019. godine (prošle godine turnir nije održan zbog nepovoljne epidemiološke situacije).

Dvodnevno natjecanje počinje u srijedu (25. kolovoza) utakmicom Osijek – Široki Brijeg čiji je početak zakazan u 9 sati, a bit će odigrana na pomoćnom terenu Cibalijina stadionskog kompleksa. U 10.15 sati na istom mjestu počinje ogled Cibalia – Hajduk. Svečano otvaranje natjecanja bit će upriličeno u srijedu u 17.30 sati na glavnom terenu Cibalijina stadiona.

Inače, momčadi su razvrstane u dvije skupine; Široki Brijeg, Rijeka i Osijek natjecat će se u skupini A, dok će Cibalia, Hajduk i Slaven Belupo razigravati u skupini B. Pobjednici skupina u četvrtak u 17.30 sati igrat će za naslov pobjednika ovogodišnjeg turnira koji je zaživio još 1985. godine, a prvi pobjednik bila je beogradska Crvena zvezda.