U subotu Opća opasnost u Vukovaru! Klapa Iskon večer ranije…

FOTO: Facebook Opća opasnost

Dan grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova obilježen je dostojno i dostojanstveno, baš kako i priliči. Nakon dvije godine pauze – uvjetovane nepovoljnim epidemiološkim stanjem – opet su zaživjele tradicionalne aktivnosti kojima se obilježava rođendan Vukovara.

Kako to već tradicija nalaže, dan je započeo simbolično izvedbom Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja je mobilnim razglasom u ranim jutarnjim satima prošla ulicama Vukovara. Uslijedilo je odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima Vukovara te je služena sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Ove godine pod nazivom „Mladost i radost Vukovara“ u naš grad se vratio Cvjetni korzo u kojemu je sudjelovalo 600 djece vukovarskih vrtića, Mažoretkinje grada Vukovara te Gradski puhački orkestar Vukovar.

Za najmlađe je cijeli dan na raspolaganju bila igraonica na otvorenom – Pagoland, ove godine na novoj lokaciji – uz parking hotela Dunav, a mogli su uživati i u mađioničarskim trikovima. Održana je i smotra opreme HGSS-a, a dan je priveden kraju programom „Volim lokalno“ – glazbenim programom kulturno-umjetničkih društava Vukovara te koncertom TS Bećarski inat.

Ali, to nije kraj programa obilježavanja Dana grada Vukovara; danas i sutra na rasporedu su sportske aktivnosti vukovarskih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Nadalje, od 6. do 8. svibnja u Vukovar stiže tradicionalni festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koji će u Vukovar u svom četvrtom izdanju donijeti pregršt sadržaja, a koji ove godine ima i međunarodni karakter jer mu je država partner Izrael.

U samom središtu grada, na Trgu Republike Hrvatske, bit će predstavljena tradicija i običaji iz cijele Lijepe naše, a bit će održana i dva koncerta; u petak (6. svibnja) na pozornicu će kročiti klapa Iskon, a u subotu (7. svibnja) Opća opasnost. Oba koncerta počinju u 21 sat.

Vjerujemo kako su građani i posjetitelji Vukovara uživali u raznovrsnom programu Dana grada Vukovara te kako će nastaviti uživati u danima koji su pred nama!