U subotu protiv Intera novi ispit karaktera za Nebeskoplave

Gerald Diyoke i suigrači u subotu protiv Intera traže potvrdu čakovečkih bodova, FOTO: db

Nakon pobjede protiv Međimurja život u Genscherovoj 10b je cvjetna livada. Na sve strane osmijesi od uha do uha, velik i značajan je čakovečki trijumf, osobito u psihološkom aspektu. Hoće/može li taj fantastičan rezultat biti okidač za proljetnu renesansu, doznat ćemo vrlo brzo, već u subotu kada u Vinkovce stiže zaprešićki Inter, stari znanac s prvoligaških travnjaka.

Zaprešićki Žuto-plavi u grad na Bosutu stižu u bitno drugačijem raspoloženju, opterećeni dvama istovjetnim 1:2 porazima u nastavku prvenstva. Najprije ih je u Solinu nokautirao istoimeni domaćin, potom su pokleknuli i u svom dvorištu protiv Rudeša.

Favorit u subotnjem dvoboju svakako nije upitan, no Cibalijin trener Petar Tomić svakodnevno dere glasnice ponavljajući svojima kako opuštanja ne smije biti. Podsjećajući, pretpostavljamo, i na neke posrtaje iz recentne prošlosti u utakmicama uoči kojih su bodovi već unaprijed bili upisani. Nećemo ići dalje od Junaka koji je u Vinkovce doputovao kao ”fenjeraš”, a iz Vinkovaca otputovao s tri boda u gepeku autobusa.

Cibalia je i inače ove sezone kao malokad sklona gubiti bodove na domaćem terenu; osim Junaka iz Vinkovaca su sve odnijeli još Kustošija i Dubrava TK – u svim utakmicama gosti su matematički bili duplo bolji, 1:2! – a Međimurje je Nebeskoplavima/Crnima otkinulo dva boda (3:3), još tamo prošloga kolovoza. Sa samo polovicom prosutih domaćih bodova na kontu Cibalia bi danas bila na korak-dva od vrha ljestvice!

Za kraj dodajmo još i to da je Dario Rugašević stekao pravo nastupa i bit će u krugu kandidata za subotnji ogled iz kojeg je zbog trećeg žutog kartona ispao Karlo Išasegi. Trener Tomić imat će o čemu razmišljati do subote i novog ispita karaktera za njegovu momčad. Na prosinačkom protiv Junaka pali su kao zrele kruške!

FOTO: db