U subotu u Iloku 3. Pjenušavi srijemski doručak u najistočnijem vinogradu Hrvatske

U subotu, 2. srpnja, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko-srijemske županije, TZ grada Iloka i iločkog hotela Dunav na položaju Radoš vinarije Papak – u najistočnijem vinogradu Hrvatske! – bit će održan 3. Pjenušavi srijemski doručak.

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je predstaviti eno-gastro destinaciju Srijem i to kroz poseban program koji uz pjenušce predstavlja i druga vina destinacije. Vinari će ovom zgodom predstaviti svojoj publici pjenušava vina na neobaveznom, ugodnom druženju uz nadaleko poznate srijemske specijalitete i uz glazbu Petra Marković Tria, pod obiteljskim starim hrastom vinarije Papak, s pogledom na vinograde.

Doručak će pripremiti hotel Dunav, u bojama i okusima Srijema. Na meniju će biti; kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće…

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka svaki će vinar oko 13 sati ponuditi premijeru jednoga novog vina – „En primeur SRIJEM“ (vinarije Buhač, Čobanković, Iločki podrumi, Papak, Trs).

– Znamo da se hrana i vino ljube na puno načina, ali ovdje, u Srijemu, sljubljeni su neposredno u doticaju s izvorom; vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Okruženi smo onime što volimo, srijemskim obroncima, vinima Srijema, plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu! – pozvala je na ovogodišnji Pjenušavi doručak Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Evo i programa Pjenušavog srijemskog doručka:

10.00 – pjenušci dobrodošlice

10.30 – otvorenje Pjenušavog doručka, pozdravni govor

11.00 – doručak u vinogradu uz glazbu Petra Marković Tria

13.00 – „En primeur Srijem – predstavljanje novih vina vinarija

14.00 – završetak događaja

Broj mjesta je ograničen, stoga su rezervacije OBAVEZNE na mail vinarije info.vinapapak@gmail.com (do popunjenjamjesta). Cijena Pjenušavog srijemskog doručka? Okruglih 100 kuna.