U tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”

I dalje je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija” u sklopu koje se, prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje može predati te se protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće pokretati kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Jučer, 3. ožujka 2021. na području Županje, anonimni građanin je policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu i jedno streljivo, koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Također, istoga dana na području Iloka, jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala jednu ručnu bombu, dimni uložak i 30 komada streljiva.

Iz PU vukovarsko-srijemske pozivaju sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja te preuzeti opasna sredstva na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.