U TK „Vinkovci” evocirane uspomene na prvaka omiljenosti dr. Nikolu Bagarića Bagaru!

Već po tradiciji u TK „Vinkovci” na revijalnom teniskom druženju okupili su se teniski prijatelji u znak sjećanja na dr. Nikolu Bagarića, glasovitog i svima omiljenog Bagaru, vrsnog pulmologa, ali i sportaša od glave do pete, rukometaša Lokomotive te osnivača TK Vinkovci. Dr. Bagarić je bio prvak omiljenosti, inteligentan do mjere koja i pokušaj ishitrena prijekora odmiče duhovitošću, bezazlenošću dobričine i ugledom poštenjačine.

Zbog epidemioloških mjera događaju nisu nazočili brojni i vjerni dugogodišnji prijatelji dr. Bagarića iz Đakova, Slavonskog Broda, Županje, Osijeka…, no svejedno uspomena na ovog izuzetnog liječnika, sportaša i prije svega čovjeka očuvana je kroz priče i dosjetke njegovih vinkovačkih teniskih prijatelja Vladimira Vulića, Branka Matijevića, dr. Ozrena Koščića, Krunoslava Tanera, Nikice Mihaljevića, Boška Racanovića, Josipa Petrinovića, dr. Vlatka Kuruca i Vlade Vergaša.

Od preranog odlaska dr. Nikole Bagarića prošle su 23 godine. Iza njega su kao spomenik ostala brojna postignuća, ali i mnogi koji su ga zbog izuzetnih i brojnih vrlina poštovali i voljeli. Ako je istinita tvrdnja da čovjek živi onoliko koliko živi sjećanje na nj, dr. Nikola Bagarić Bagara živjet će još dugo. Nadamo se – vječno.