Učenici 2.a ni danas nisu u školi, osumnjičena u zatvoru, ravnateljica bez komentara

FOTO: Vinkulja.hr

Učenici 2.a vinkovačke Osnovne škole Bartola Kašića ni danas nisu pohodili nastavu, kako neslužbeno doznajemo. Službenu informaciju potražili smo kod školske ravnateljica Vlaste Pavelić Elez. No…

– Ne bih komentirala, sve što sam imala reći na tu temu kazala sam u petak – čuli smo “s druge strane žice”.

Podsjetimo stoga što je ravnateljica kazivala prošloga petka:

– Prioritet nam je sigurnost naših učenika. Postupili smo u skladu s pravilnikom i protokolom kako bismo našim učenicima omogućili da se osjećaju sigurno u školi. U ovom trenutku doista nema nikakve opasnosti. Policija provodi sve potrebne radnje i nema nikakve zapreke da naši učenici ne bi pohađali nastavu, na što ih i pozivam.   

Unatoč ravnateljičinu pozivu, mališani su ostali kod kuće. Podsjetimo i na izjavu jednog zabrinutog roditelja koju smo zabilježili (is)toga dana:

– Neovisno o tome što u policiji kažu da su poduzete sve radnje kojima je utvrđeno da nema opasnosti za sigurnost naše djece, moje dijete do daljnjega neće ići u školu. Odnosno, neće ići sve dok mi policija ne dokaže kako moje dijete nije ni na kakvom popisu dotične osobe koja je prijetila bombom, niti da je od strane iste osobe snimano mobitelom. Postoje mnoga otvorena pitanja na koja policija i resorno ministarstvo moraju odgovoriti prije nego što me uvjere da su djeca sigurna u školi. 

Iz PU vukovarsko-srijemske, pak, izvijestili su kako je završeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjom Vinkovčankom koja je prošloga četvrtka u dvorištu spomenute vinkovačke osnovne škole uputila ozbiljnu prijetnju napadom opasnim sredstvom na školu. Bombom, konkretno. Doznajemo i to kako je sudac istrage osumnjičenoj odredio jednomjesečni istražni zatvor.