UČENIK TEHNIČKE ŠKOLE Ivan Mrkonjić izborio finale natjecanja WorldSkills Croatia!

Učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci Ivan Mrkonjić, uz mentorstvo Željka Žagara osvojio je drugo mjesto u natjecanju namijenjenom elektoinstalaterima, IZVOR: TŠRB

WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja se snažno zalaže za suradnju između sustava strukovnog obrazovanja i industrije. Natjecanja učenika strukovnih škola imaju veliki potencijal da budu vrijedan alat u promociji i podizanju atraktivnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj te se upravo taj potencijal nastoji prepoznati kroz ovaj oblik natjecanja.

WorldSkills Croatia povezuje strukovne škole, mnogobrojne partnere i poslodavce koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je od ključnih načina kako postići dugoročni cilj – povećanje zapošljivosti učenika koji su završili strukovne škole. Poslodavci svojim sudjelovanjem doprinose i društvenoj odgovornosti za razvoj obrazovnoga sustava.

U okviru jednog takvog međužupanijskog strukovnog natjecanja održanom u Daruvaru, učenik Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci Ivan Mrkonjić, uz mentorstvo Željka Žagara osvojio je drugo mjesto u natjecanju namijenjenom elektoinstalaterima.

Ovim plasmanom, Ivan je ostvario pravo nastupa na državnom natjecanju gdje će se više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola će se natjecati u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike.