Udruga Agape – sigurnost i podrška budućim majkama

Vinkovačka Udruga za informiranje i podršku budućim majkama Agape djeluje već dvije godine s ciljem  informiranja i podrške budućim majkama. Pokrenuta je na inicijativu primalje Gordane Kucljak i prvostupnice primaljstva Marijane Mate Ello

Kako sam predavač na tečaju u Domu zdravlja Vinkovci, tako sam uvidjela da veliki broj žena ne dobije primjerenu pomoć na tom zahtjevnom putu prepunom strahova i nesigurnosti, pa smo kolegica Marijana i ja odlučile osnovati ovu udrugu. Nastojimo pružiti sve informacija i podršku budućim majkama, ne samo s područja naše, nego i s područja ostalih slavonskih županija – otkriva Gordana Kucljak, predsjednica Udruge Agape čiji je stručni kadar odlučio svoje znanje i vrijeme posvetiti edukaciji i pripremi žena za trudnoću, tijekom trudnoće, ali i nakon poroda.

Rad udruge od njezina osnutka podupire i Grad Vinkovci, a gradonačelnik Ivan Bosančić za današnjeg posjeta udruzi je naglasio:

Naravno da cijenimo članice Udruge Agape koje nesebično žrtvuju slobodno vrijeme kako bi posavjetovale i ohrabrile buduće majke. I ubuduće ćemo svesrdno podržavati njihovo djelovanje – poručio je gradonačelnik Bosančić.

Svrsishodnost postojanja ovakve udruge potvrđuju i riječi Županjke Marijane Vujković. Prva joj je ovo trudnoća, a savjeti zlata vrijedni!

Mnogo mi znače podrška i sve informacije koje dobijem u udruzi. Čekam prvo dijete, ne znam što me sve čeka, ali gospođe mnogo rade s nama, opuste nas, tako da nekako već sad imam osjećaj da će mi zbog njih sve ovo što je preda mnom biti mnogo lakše. Udrugu Agape preporučila mi je prijateljica koja je već rađala i kada sam vidjela da počinje tečaj prijavila sam se bez oklijevanja – naglasila je Marijana Vujković.

Pojednostavljeno, dobar glas daleko se čuje! Inače, sve informacije vezane uz rad Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape dostupne su na njezinoj Facebook stranici.