Udruga VVIT predstavila inicijativu za podršku tvrtkama u procesu digitalizacije

VVIT – udruga za promicanje i razvoj ICT sektora Vukovarsko-srijemske županije, danas je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci predstavila inicijativu “VVIT partneri” kojoj je namjera povezati uspješne lokalne IT tvrtke i digitalne agencije, članice udruge, s poduzetnicima iz Vukovarsko-srijemske županije s ciljem suradnje na nadolazećim EU natječajima vezanim uz digitalizaciju poslovanja.

U uvodnom predstavljanju prisutnima obratio se Vice Božić, suosnivač VVIT-a i direktor vinkovačke digitalne agencije GOADS, koji je istaknuo potencijal koji digitalizacija predstavlja za tvrtke s područja Vukovarsko-srijemske županije te prednosti angažmana lokalnih IT tvrtki.

Predsjednik VVIT-a Saša Salamon potom je ukratko predstavio dosadašnje aktivnosti koje je udruga organizirala; od meetupa i predavanja do povezivanja s ostalim IT udrugama.

Tijekom jednosatne prezentacije zainteresiranim poduzetnicima su predstavljeni:

  • EU natječaji putem kojih mogu digitalizirati svoje poslovanje (vaučeri i potpore za digitalizaciju, komercijalizacija inovacija i potpore za novoosnovana poduzeća);

  • profili tvrtki članica Udruge i njihove kompetencije;

  • mogućnosti angažmana i zajedničke suradnje na natječajima.

Uslijedila je zanimljiva rasprava koja je potaknula brojna pitanja i pokazala veliki interes poduzetnika za ovakvim temama. Također, iz VVIT-a su iskoristili prigodu za poziv svim pravnim i fizičkim osobama čija je djelatnost vezana uz ICT (razvoj web i mobilnih rješenja, digitalni marketing…) da se pridruže ovoj udruzi i sudjeluju u daljnjem razvoju ovoga sektora.