Udruga osoba s cerebralnom paralizom TRN Vinkovci sugrađanima predstavila svoj rad

Vinkovačka Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN – Tvoje ruke i noge osnovana je s ciljem promicanja razvitka i unapređenja zdravlja, kondicije i kvalitete života te radi ostvarivanja pojedinačnih prava i interesa, edukacija i uključivanje osoba s cerebralnom paralizom u svakodnevne tijekove u društvu, njihovu prisutnost, vidljivost i neizmjernu želju za ostvarivanjem radne integracije.

– Naziv udruge nije slučajnost. Osim skraćenice TRN – tvoje ruke i noge, ima duboku simboliku. Svaka osoba s cerebralnom paralizom nosi neku vrstu patnje-trna, od fizičke do one emotivne. Ipak, iz svakog trna može niknuti cvijet. Upravo smo se zato osnovali, a u potpunosti možemo procvasti uz podršku svih vas – rekla je Renata Musil Vorgić, predsjednica Udruge TRN Vinkovci koja je ove subote u vinkovačkoj pješačkoj zoni sugrađanima predstavila svoje djelovanje.

Za manje upućene, cerebralna paraliza je neprogresivni poremećaj motorike koji se manifestira motoričkom disfunkcijom uz moguće poremećaje vida, sluha, govora, osjeta i percepcije.

– Početak našeg djelovanja je skroman, ali pred sobom imamo jasne ciljeve; oboružani strpljivošću namjera nam je malim koracima doći do velikih rezultata, uz svesrdnu pomoć i razumijevanje društva i zajednice koja nas okružuje i koja nam je već u ovom kratkom razdoblju pokazala toliko

susretljivosti i spremnosti biti uz nas. Mi vjerujemo u nas, u naše članove, kao i sve vas koji nam možete pomoći u radu i razvoju. Podržite nas, prepoznajte naše ciljeve i nastojanja učiniti sadašnjost i budućnost boljom za život svih nas, a time i osoba s cerebralnom paralizom jer one mogu, žele i hoće… – dodala je u zaključku Renata Musil Vorgić.