Uhićen okrivljenik za ubojstvo 16-godišnjaka u Vukovaru u studenom 1991.

Zbog sudjelovanja u mučenju i ubojstvu 16-godišnjaka nakon okupacije Vukovara u studenome 1991. godine, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 70-godišnjaka, negdašnjeg pripadnika srpskih paravojnih postrojba koji je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

Okrivljenika se tereti da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civila 18. studenoga 1991. navečer, nakon što su udružene snage JNA, paravojnih postrojba lokalnih pobunjenika i dobrovoljaca iz Srbije slomile otpor branitelja Vukovara i okupirale ga, priopćilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo.

Tereti ga se da je, s jednim poznatim i jednim nepoznatim pripadnikom paravojnih postrojba, u zgradi tzv. stolarije u Veleprometu u kojem su nakon sloma vukovarske obrane bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga, zlostavljali maloljetnog 16-godišnjaka. Nesretnog mladića udarali su rukama, nogama i kundacima po cijelom tijelu, a kad je ostao ležati, više su ga puta uboli bajunetama i tako usmrtili. Okrivljenik, koji ima hrvatsko i kanadsko državljanstvo, u istražnom je zatvoru zbog opasnosti od bijega.