Uhićen vozač koji je sinoć usmrtio biciklista; bio je pijan i drogiran!

Jučer oko 18.40 sati na državnoj cesti D-55 – preciznije, na dionici Vinkovci-Županja – dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 54-godišnji biciklist iz Privlake. Očevidom, kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, utvrđeno je kako nepoznati vozač, krećući se nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom državne ceste D-55, nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa te dolaskom pred ulaz u Vinkovce prednjim desnim dijelom vozila bez uporabe radne kočnice naletio na zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao nesretni Privlačanin koji je na sebi imao reflektirajući prsluk. Nakon udara, nepoznati vozač, bez zaustavljanja radi pružanja pomoći stradalom biciklistu, nastavlja s kretanjem u smjeru Vinkovaca.

Uslijed posljedica udara, biciklist je preminuo na mjestu događaja. Policijski službenici naknadno su pronašli vozilo i muškarca kojeg se sumnjiči da je izazvao ovu prometnu nesreću. Muškarac je uhićen, a vozilo prevezeno u prostor policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu uhićenika utvrđena je prisutnost alkohola od 1,40 g/kg te opojne droge amphetamin. Glede utvrđivanja koncentracije alkohola u krvi i prisutnosti opojnih droga u trenutku prometne nesreće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije izuzeti su uzorci krvi i urina.