Uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac

Zbog sumnje na prijevaru u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Ured europskog javnog tužitelja u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta uhićene su četiri osobe, a jedna od njih je i bivša ministrica Gabrijela Žalac, a uhićen je i jedan zasad neimenovani državni dužnosnik.

Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava”, stoji u priopćenju Europskog ureda javnog tužitelja.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti. Žalac je uhićena zbog posla sa softverskom firmom kojeg je ugovorilo ministarstvo dok mu je ona bila na čelu. Riječ je o poslu vrijednom 13 milijuna kuna.