Ultras turnir – čista osmica!!!*

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko

*Napomena: ocjenjivanje je po kriteriju „La gazetta dello sport“.

Kakav je samo užitak bio boraviti u petak navečer na nogometnom igralištu u Lenijama!

Navijači Cibalije su proslavili dva važna događaja: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te punih 30 godina od „krštenja“ vinkovačkih navijača imenom Ultras.

Na turnir se odazvalo dvadeset ekipa, šarolikog društvenog statusa, obrazovanja i inteligencije, kojima je zajednička samo jedna stvar: Cibalia i Ultrasi!

OK, dvije stvari…

Rezultat je ovdje bio u drugom planu – često ćete čuti kad se priča o ovakvim događajima.

Međutim, kad su u pitanju VK kvartovi i naše ekipe iz okolnih sela, situacija je malo drukčija tako da se ovdje imalo priliku uživati u pravom, natjecateljskom nogošu!

Izdvojio bih posebno simpatičnu ekipu pod imenom Brazilci, koji su tenom i potezima u potpunosti opravdali svoj naziv. Osim imenom, ovom događaju su dali međunarodni štih i igrački: naime, u sastavu su imali dva igrača iz Nepala, koji su pokazali zavidno nogometno znanje! Neću pretjerivati pa reći „ima tu materijala za Cibu“, ali neki županijski ligaš bi napravio odličan nogometni i marketinški potez registriravši ove simpatične momke.

Na slici: ekipa Brazilci, slikani Nokiom 3310. Osoba koja uspije locirati dva Nepalca, dobiva Cibalijin dres u trajno vlasništvo

Dvije stvari su me posebno oduševile; jedna je odaziv onih starih, ocvalih njuški koje su na tribini preko trideset- četrdeset godina i ne planiraju u starosnu mirovinu, a druga mi je još draža…

Klinke i klinci od 10-12 godina u majicama i dresovima, jurcaju i upijaju svaki fragment atmosfere, pomažu, pjevaju, slušaju… Ali, o tome opširnije neki drugi put…

Sjajnih stvari se moglo čuti, vidjeti i okusiti: od odličnog Sebinog graha, playliste domoljubnih pjesama koje su i njihovi autori vjerojatno već zaboravili do freestylea Antebiotika u ranim jutarnjim satima!

E sad, red je i da spomenemo pobjednike ovog dvodnevnog spektakla (dvodnevni pošto je završio duboko iza ponoći).

Osvajač ovog prestižnog turnira je ekipa Dobri momci Kanovci, koji je u finalu pobj…

Zajebavam se, oni da se podjele između sebe, izgubili bi…

Pravi, apsolutni i zasluženi pobjednici su dečki iz ekipe NA CRNO D.O.O., inače sa Slavije, koji su suvereno potarupali sve protivnike i za nagradu dobili mogućnost da do idućeg sličnog događaja nose titulu najjačih u gradu!

Upravo su nam iz režije dostavili rezultate polufinala i finala…

BLOKANI – SLAVIJA 2-0

ULTRAS PIJACA – NA CRNO D.O.O. 2-3 (0-0)

Utakmica za 3. mjesto:

SLAVIJA – ULTRAS PIJACA 1-3

Finale :

BLOKANI – NA CRNO D.O.O. 0-1

Uz čestitke organizatorima i sudionicima, za kraj možemo konstatirati da su Ultrasi odradili odlične pripreme i spremno dočekuju skorašnji početak prvenstva!

Po onome što smo do sada vidjeli i čuli, i postrojbe trenera Tome Radotića su na sličnom tragu pa se s pravom možemo nadati dobroj sezoni…

Tko zna, možda će ova sezona biti zapamćena kao „ona sezona“!!!