Ultrasi došli na svoje; Cibaliju sutra u Dugopolju vodi Andrej Kerić!

Ultrasi – koji već neko vrijeme uporno traže odlazak šefa stručnog stožera – barem će sutra doći na svoje; Petar Tomić ove subote u Dugopolju neće voditi Cibaliju na utakmici 6. kola Druge HNL! Cibalijin trener ima važnijeg posla, večeras mora u svatove i to – vlastite. Momčad je za ovu subotu povjerena njegovu asistentu Andreju Keriću koji će pokušati prekinuti mini-seriju od dva uzastopna poraza bez ispaljenog metka (Jarun 0:3, Sesvete 0:1).

Navijačko nezadovoljstvo prema treneru Tomiću sve je izraženije, nema igre, nema rezultata. Cibalia je 13. među 16 drugoligaša, uz nimalo nevažnu napomenu da je u prvih pet kola čak četiri puta bila domaćin! Umjesto bogate berbe, sirotinjska gozba. Sve (i ne samo) to stavilo je u dobrom dijelu javnosti upitnik nad trenerov status.

– Ne bih zasad ništa komentirala – odgovorila je klupska predsjednica Dea Lasić na izravan upit o tome kakav je status Petra Tomića.

Predsjednica Lasić je, naime, osoba koja, sukladno klupskom Statutu, predlaže Nadzornom odboru određene radnje, između ostalog i izbor, odnosno smjenu, trenera prve momčadi. Cibalijina čelnica u nezgodnoj je poziciji, formalne ovlasti ima, ali… Opravdano se pretpostavlja da se Tomićev status ne rješava u Genscherovoj 10b, nego u Ulici bana Josipa Jelačića 1.